V

erreweg de meeste mensen verlangen naar een liefdevolle en bevredigende relatie; een verbintenis die vervult, inspireert, uitdaagt en doet groeien.
Uit de begintijd van een relatie kennen we dit meestal wel. We genieten van het samenzijn met onze geliefde en voelen ons open, onbevangen en speels. Het leven is een en al lichtheid en het is ondenkbaar dat daar ooit verandering in zou kunnen komen.
Niet zelden treedt die verandering toch in; de openheid en het plezier maken plaats voor eisen, frustraties en verwijten. Hoop en liefde verworden tot rollen en patronen.
Hoe houd je je relatie inspirerend en liefdevol terwijl er gewerkt moet worden en de kinderen zorg en aandacht nodig hebben? Hoe kun je liefdevol samen zijn en genieten zonder jezelf te verliezen? Hoe kun je samen groeien en elkaar blijvend stimuleren en steunen?
Op deze vragen zijn geen algemeen geldende antwoorden. Wel valt juist in een relatie veel te leren. Dit leren begint bij jezelf begrijpen; niet voor niets raak je verstrikt in gewoontes en patronen. Ook verandering begint bij jezelf. Er is geen goed of fout, het gaat er om bewust te ervaren wat er met je gebeurt als je met je partner samen bent en dat uit te spreken.
W

e hebben een training ontwikkeld waarbij je telkens weer gevraagd wordt zichtbaar te worden in hetgeen jij wilt en ervaart en dit in te brengen in je relatie. Hierdoor verandert de dynamiek van jullie relatie, komt er meer openheid en respect en wordt het weer mogelijk elkaar liefdevol te ontmoeten.
Elke avond begint met een korte meditatie en de introductie van een thema. Verlangens, intimiteit, omgaan met boosheid, vertrouwen, eerlijkheid en communicatie zijn thema’s die aan bod komen.
Door middel van oefeningen werk je ervaringsgericht met je partner. Tussen de bijeenkomsten door doe je samen oefeningen thuis zodat het geleerde verdiept en deel wordt van je dagelijkse realiteit. Zo kun je oude patronen doorbreken en nieuwe mogelijkheden ontdekken.
De training is bedoeld voor alle stellen en geschikt voor iedereen met voldoende nieuwsgierigheid naar zichzelf, de ander en de mogelijkheden die de relatie te bieden heeft.
Om specifieke thema's verder uit te werken, kunnen tijdens en na de training extra relatiesessies gevolgd worden. Zie hiervoor ook www.jurgenruof.nl
 
v i s i e   |   w e r k w i j z e   |   o v e r  o n s   |   a a n v u l l e n d